dijous, 24 de gener de 2013

Karate, Kung Fu o Judo!

Aquest any la nostra Escola compleix 37 anys, esdevenint d´aquesta manera un dels Dojos més antics de Barcelona. El nostre sempre ha estat un gimnàs familiar, va ser precisament el meu pare qui va començar aquesta aventura i sota la seva direcció ha continuat fins fa ben poc que ens ha passat el testimoni als fills, deixant darrera seu una llarga història i tradició basada en els fonaments bàsics de les Arts Marcials tradicionals: respecte, esforç, constància, voluntat i esperit de superació.
Seguint aquestes pautes volem seguir entre vosaltres molts anys més!
Les nostres propostes sempre han tingut un nexe d´unió: ens interessa que els nostres alumnes obtinguin una millora física i psicològica que els ajudi a afrontar les diverses situacions que ens planteja el nostre dia a dia, sempre serà millor la nostra resposta si la actitut es tranquil.la i pausada, aprenent a ser enèrgic únicament quan la situació ho requereixi. 
Aquest és el teu Dojo igual que ho ha estat per a tants i tants altres alumnes temps enrere, 
Sigues benvingut!

Ara bé, quin és el vostre Art Marcial?

Què és el Karate:

És un art marcial d’orígen japonès, que ens ensenya a defensar-nos mitjançant tècniques amb els punys, les cames i els desplaçaments.
Com a activitat, treballa totes les parts del cos; la capacitat de reacció envers un atac i la coordinació total de desplaçaments i moviments de les extremitats.
Com a preparació física, té treballs tant d’agilitat com d’entrenament muscular, sempre adequats a l’edat del practicant.
En les classes es treballa col·lectivament, per integrar-se en el grup i comparar progressos. Per parelles, serveix per desenvolupar el que s’ha aprés. Individualment, per millorar algunes tècniques en concret.
El seu entrenament té dues bases: Una tradicional, en la que busquem únicament la nostra millora (sense edat) i una altra esportiva, en la que compararem els nostres coneixements mitjançant la participació en campionats (per edats). Aquests seràn tècnics (Katas) o de combat (Kumité).
Per sobre de les seves virtuds físiques, el KARATE, descarrega la nostra agresivitat i mitjançant la repetició continuada de moviments, millora la nostra voluntat i capacitat de concentració. La pràctica del KARATE, es basa en el respecte als nostres companys i mestres.


Què és el Kung Fu:

És el nom genèric amb el que s´acostuma a dir a les Arts Marcials de Xina. Al haver-se desenvolupat durant mil.lers d´anys en un país tan gran y diferent, ha donat com a resultat l´aparició d´una gran varietat d´escoles o estils, cada una de les quals amb les seves característiques i especialitzacions particulars. El Kung Fu és una de les Art Marcial més complertes i variades que es poden trobar, doncs treballem amb totes les parts del cos, amb armes i sense elles, hi ha treball de combat, formes individuals, etc. 
És una activitat que no té edat, es recomana tant per a nens i nenes, adults i gent gran.
Una inmillorable pràctica esportiva per a desenvolupar el nostre cos i la nostra ment.

Què és el Judo:

És un art marcial  d’orígen japonès. Com a activitat esportiva és recomenada per psicòlegs i educadors pel seu alt contingut moral i per la seva ajuda en la integració social. Condueix l’agressivitat i millora el desenvolupament de la personalitat.
En l’evolució de nens i joves, és una de les activitats físiques més complerta.
Com a esport de combat, està inclòs en el Currículum dels Estudis Universitaris d’Educació Física (INEF). És considerat Esport Olímpic des de 1964.
La seva pràctica continuada fa que els nens desenvolupin armònicament el seu cos i el dominin davant qualsevol dijous, 3 de gener de 2013

Exàmen Cinturons Marrons i Negres 1Dan i 2Dan al Dojo!


Divendres dia 22 de Febrer a les 18:00 celebrarem al Dojo l´exàmen de KyusDissabte dia 23 de Febrer a les 9:00 del matí realitzarem l´exàmen de cinturons marrons i negres.
A continuació detallem els alumnes que han estat convocats per a examinar-se:Groc:
 • Ton Llimona
Taronja:
 • Pablo Planas
Blau:

 • Lea Peix
 • Nerea Fernandez
 • Elisenda Rahola
Marró:
 • Asier Gilabert
 • Pepe Baltà
 • Nacho Artiach
 • Bernat Mayolas
 • Oriol Vives
 • Sonia Martínez
 • Jordi Costa
 • Edu Marin
Negre 1Dan:
 • Ramón Pericas
Negre 2Dan:
 • Miquel Garrido
 • Ricard Tàpias
______________________________________

Temàri Cinturó Marró:
 1. Kihon Dojo: Tenshin Happo - Tempo GoHon - Ishiate GoHon - Geri Happo - Wazas Dojo 
 2. Henka Waza: 4 Wazas amb 5 tècniques per apartat ben diferenciades realitzades amb un minim de 3 posicions diferents
 3. Kihon Kumite: 2 Ippon Kumite (atac de puny i atac de cama) - 1 Nihon Kumite - 1 Sanbn Kumite (2 atacs de puny + cama) - 3 exercicis de Goshin - Bunkai Kumite 3 Katas Pinan
 4. Kata: 5 Pinan i 2 Superiors
 5. Jyu Kumite: 3 Combats d´1 minut cadascún
 6. Teoria
Temari Cinturó Negre 1Dan:
 1. Kihon Dojo: Tenshin Happo - Tempo GoHon - Ishiate GoHon - Geri Happo - Wazas Dojo 
 2. Henka Waza: Uke i Geri Waza amb 6 tècniques per apartat ben diferenciades realitzades amb un minim de 4 posicions diferents - Uchi i Tsuki Waza amb 8 tècniques combinant atacs directes i indirectes - Renzoku Waza: Dues combinacions amb minim 1 defensa, 1 atac de puny i 1 de cama
 3. Kihon Kumite: 2 Ippon Kumite (atac de puny i atac de cama) - 1 Nihon Kumite - 1 Sanbn Kumite (2 atacs de puny + cama) - 3 exercicis de Goshin - Bunkai Kumite 4 Katas Pinan
 4. Kata: 5 Pinan i 3 Superiors
 5. Jyu Kumite: 3 Combats d´2 minut cadascún
 6. Teoria
Temari Cinturó Negre 2Dan:
 1. Kihon Dojo: Tenshin Happo - Tempo GoHon - Ishiate GoHon - Geri Happo - Wazas Dojo 
 2. Henka Waza: Tsuki, Uchi, Geri Waza: 6/8 atacs, alguns han de ser dobles, intercalant alguna defensa, canvis de direcció, etc - Renzoku Waza: Dues combinacions amb un minim de 5 tènciques cadascuna
 3. Kihon Kumite: Yakusoku Kumite: 10/12 tècniques (punys, mà oberta, defenses, colzes, cames, etc.) - 5 exercicis de Goshin - Bunkai Kumite 5 Katas Pinan
 4. Kata: 5 Pinan i 5 Superiors
 5. Jyu Kumite: 3 Combats d´1 minut cadascún
 6. Teoria
______________________________________

Tota l´Escola us desitja moltissima sort!!