dijous, 27 de juny de 2013

BENVINGUT AL TEU DOJO!
Com ja sabeu, tindre una base correcta i solida es fonamental en la majoria d´aspectes de la vida, no és un concepte únic de les Arts Marcials tradicionals, és per aquest motiu per el qual des de la nostra Escola li donem tanta importancia a tots i cada un dels passos que donen els nostres alumnes, en especial les seccions dels petits practicants.
Considerem vital créixer amb una correcte forma fisica, havent adquirit i assimilat profundament els coneixements i aspectes corresponents a cada grau. S´ha de transmetre a l´alumne que el que és verdaderament esencial no és el color del cinturó si no el grau de conexiement que representa.
Cert és que a vegades no per molt córrer s´arriba abans al lloc desitjat. Cada grau o cinturó indica el moment d´aprenentatge del practicant, seria doncs un error entendre-ho merament com la demostració del coneixement tècnic o memorització d´uns exercicis fisics, doncs ha de comportar també una millora en el nostre esperit i caràcter, forjant així pas a pas el cami marcial implícit en totes les activitats del Dojo.
És relativament senzill caure en la tentació de mantindre motivats als alumnes mitjançant els canvis de graus, participacions en campionats o utilitzant l´obsequi com a premi; per part del professor les classes són més fàcils de preparar, i l´alumne adquireix com a objectiu un color nou al cinturó o un podi en un campionat on les normes i regles que el regeixen no permeten veure al practicant més que una petita part del que pot ser en realitat l´Art Marcial que practica. 
Evidentment qualsevol punt de vista és respectable i al final cadascú a casa seva actúa com creu addient, al nostre Dojo considerem que la competició no està malament com a complement, mai com a base sobre la qual progressar. i el premi per al practicant mai ha de ser un objecte (cinturó, etiqueta o enganxina), des de la base hem d´intentar que aprenguin el valor dels coneixements i de la bona pràctica. Això intentem a la nostre Escola d´Arts Marcials.

Lluís Escalona
Dojo Sant Gervasi